WTF är FTW?

En morgon helt nyligen i P3:s ”Morgonpasset” diskuterades olika förkortningar på Internet. Studion slog fast att ”ftw” betydde ”f**k the world” och halva Sverige satte kaffet i vrångstrupen. Lyssnarstorm följde och det påpekades ganska snart att ”ftw” nog betydde ”for the win”, d v s ett uppmuntrande tillrop till något som man tycker är bra. Tummen upp, liksom. En av deltagarna i samtalet blev väldigt glad för denna upplysning; Hon hade nyligen läst Facebookuppdateringen ”Lillan var underbar i poolen idag. Babysim FTW!” vilket hon inte helt fick att gå ihop.
Jag läste nyligen själv en tweet som löd ”TRANSTRÖMER FTW!”. I det sammanhanget tycker jag iofs att det passar rätt bra med båda förklaringarna.

Fotnot: Uttrycket ”F**k the world” (FTW) används av vissa outlaw-motorcykelgäng för att markera sitt val att stå utanför samhällets lagar och normer. Om du umgås i sådana kretsar så misstänker jag att du redan vet om det. Jag har dessutom svårt att se kopplingen mellan Hells Angels och babysimning.

Publicerat av Magnus Stern

20 års erfarenhet av kommunikation i digitala medier. Passionerad läsare och kritiker. Spelar golf och dricker vin. Driver Uggla klok kommunikation sedan 2011. Make och far.

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *