Svenska twittereliten håller dig Ajour(?)

Imorse öppnade Ajour.se och hela Sverige håller andan.
Nä, riktigt så är det nog inte. Men om man följt Emanuel Karlsten och ytterligare några av Sveriges mest inflytelserika twittrare de senaste två veckorna så skulle man kunna tro det.
Det som utlovats är en ny journalistisk platform med ny teknik och crowdsourcing i fokus. Möjligheten för läsare att kommentera och kunna bidra till storyn är central. Skaparna bakom denna sajt vet inte riktigt vart de skall, men det är lite av tjusningen; de skjuter från höften.
Detta projekt är givetvis spännande och vi följer med på resan. Min största rädsla är att Ajour bara kommer bli ett nytt hang-out för de mest seriösa användarna (de finns!) på Flashback och att trovärdigheten blir låg och budskapet grumligt. Men man vet aldrig. Låt oss hoppas att detta blir något stort. Något att lita på, som ger oss snabba och fräscha nyheter. Något ajour’t helt enkelt.

Publicerat av Magnus Stern

20 års erfarenhet av kommunikation i digitala medier. Passionerad läsare och kritiker. Spelar golf och dricker vin. Driver Uggla klok kommunikation sedan 2011. Make och far.

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *